HISTORISCHE STORK-LOCATIE HENGELO

ER GAAT IETS MOOIS GEBEUREN

De historische Stork-locatie, dichtbij het centrum van Hengelo en het station, wacht op een nieuwe toekomst. Deze karakteristieke en historische plek biedt straks ruimte voor wonen, werken, leren en ontmoeten. Een plek die bruist en inspireert. We gaan de komende tijd gebruiken om gebiedsvisie te ontwikkelen. Op deze website lees je wat we daarvoor gaan doen.

UNIEKE LOCATIE

Aan de zuidzijde van het centraal station van Hengelo ligt een uniek gebied met een rijke historie, dat wacht op een nieuwe toekomst; de historische locatie van Koninklijke Machinefabriek Stork, ofwel KMS-locatie. Een karakteristiek gebied met imposante hallen en industrieel erfgoed op een toplocatie. Op deze plek is Hengelo ooit groot geworden, nadat C.T. Stork hier zo’n 150 jaar geleden een machinefabriek startte. Stork groeide uit tot een bedrijf van wereldformaat. De industriële activiteiten zijn binnen Hengelo verhuisd naar een plek aan het kanaal. Wat blijft is een karakteristiek gebied met imposante hallen en industrieel erfgoed op een toplocatie.

PLANNING

DE LOCATIE

DENK MEE

Eén ding is zeker; de KMS-locatie wordt een inspirerende en bruisende plek waar wonen, werken, leren en ontmoeten samenkomen. Hoe zie jij de toekomst hier?

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Wil je op de hoogte blijven of heb je goede ideeën voor de toekomstige invulling van de Stork-locatie in Hengelo? Meld je dan via onderstaand formulier aan als belangstellende. Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.